Húsbarnulás: Ez az egyik leggyakoribb, amikor a hiány következtében a szövetek nem eléggé szilárdak, így megpuhulnak és elszíneződnek. Keserűfoltosság: Szintén gyakori jelenség, amikor a gyümölcs héján és húsán barna foltok jelentkeznek, amik rossz (keserű) ízűek. Emiatt is kapta az elnevezést. Jonathan-foltosság: elsősorban ’Jonathan’-on, de más piros gyümölcsű fajtánál is jelentkezhet. Ebben az esetben a barnás keserű foltok csak a gyümölcs héján figyelhetők meg.
A kalcium hiány ellen zöld dió nagyságtól kalcium tartalmú lombtrágya kijuttatása ajánlott. Azonban az is lehetséges, hogy a talajban van elegendő kalcium, csak a növény nem képes felvenni a tápanyagot. Ez esetben vagy ionantagonizmusra vezethető vissza, ami a túlzott kálium, vagy magnézium jelenléte miatt lehetséges, vagy a magas hőmérséklet okozza, ami miatt nem képes felvenni a növény a tápelemet.
