Keresés: alma

Almafalisztharmat
Podosphaera leucotrichaA kórokozónak elsősorban a meleg és csapadékos tavasz, illetve a száraz nyár kedvez.Fő tápnövénye az alma, de birsen ...


Tavaszi lemosó permetezés
A napi hőmérséklet kezdi elérni a +10°C fokot, így érdemes lassan megkezdeni a lemosó permetezéseket. A lemosó permetezés, az egyik ...


Kukacos a dió?
Mindenki találkozhatott már diótörés közben azzal a jelenséggel, hogy vannak köztük olyanok, amiknek a belsejét már károsították.Az almamoly (Cydia pomonella) második nemzedékének hernyói rágnak be a ...


Barna foltok az almafa levelein
Az alma ventúriás varasodására (Venturia inaequalis) vannak olyan fajták, amik fogékonyabbak pl.: Jonathan, Golden delicius. Ezeknél fontosabb figyelembe venni a megelőző védekezést. A kórokozó ...


Almamoly elleni védekezéshez segédlet
Hőösszeg számítás - Biofix módszer: A hőösszegszámítást az első olyan naptól kell kezdeni, amikor már rajzik az almamoly (feromoncsapdák fogják a hímeket) és az este 9-kor mért hőmérséklet ...


Sziromhullás utáni növényvédelem
Sziromhullást követően az alma, a körte és a szilva növényvédelme a gyümölcsdarazsak ellen irányul. A darazsak a virágzás megindulása előtt rajzanak. Tojásaikat a csészelevelek tövi részénél ...


Gyümölcsmúmia
A gyümölcsmúmiákat almatermésűeken, csonthéjasokon és dísz Malus ésPrunus fajokon figyelhetjük meg.Két kórokozó okozhatja:Almatermésűek és csonthéjasok moniliás betegsége (Monilinia fructigena)Csonthéjasok ...


Az alma kalciumhiánya
A kalcium a növények sejtjeiben nagymértékben megtalálható makroelem. A gyümölcsök minőségét és tárolását legjobban meghatározó tápelemek közé tartozik. A kalcium hiány esetében élettani tünetek ...


Tárolási betegségek
A tárolás során fellépő betegségeket elsősorban fitopatogén gombák okozzák. Az alma és körte esetében ez igen jelentős, mert ezeknek a gyümölcseinknek leghosszabb a tárolási ideje. A kórokozók ...
