Indul a Tavaszi Növényvédelmi Program!
ONLINE

Képzett növényorvosaink online bejelentkezései során naprakész információt és gyakorlati akciótervet kaphatsz:

Válaszd akár a tavaszi, akár az egész éves előfizetést, mi melletted leszünk és segítünk az egészségesebb és szebb kerted elérésében!

Gyomos gyep, beteg rózsák, elpusztult gyümölcstermés? Ennek most vége!

Sajnos nem elég, ha megveszel egy tetszőleges permetszert a gazdaboltban. Ha nem a megfelelőt választod, akkor több kárt tehetsz a növényeidben, mint hasznot.

Ha nem sikerül időben eredményes növényvédelmet folytatnod, akkor év közben jóval nehezebb dolgod lesz, és tűzoltás jelleggel kezelheted az újabb és újabb problémákat.

Ebben segít a NövényDoki! Az online kurzusunk során mindenre megtanítunk, ami az eredményes védekezéshez kell.

Kinek szól az online kurzus?

Kerttulajdonosoknak

Kertészeknek

Növények, amelyek védelméről szó esik a tananyagban:

gyep

babérmeggy

koralberkenye

tuja

leyland

fenyőfélék

rózsa

selyemakác

gyümölcsfák

Miről tanulhatsz az aktuális évszakban?

Örökzöldeket is lehet/érdemes lemosó permetezni? A válasz röviden igen, azonban az örökzöldek nem szeretik az olajtartalmú készítményeket, így pár dologra nagyon oda kell figyelned, hogy ne okozz kárt a növényeidben.

Fontos tudni, hogy melyik hatóanyag mi ellen használható, és hogy a növényeid mire érzékenyek. Ennek tudatában kell elvégezni a permetezést.

Tudtad, hogy a tévhitekkel ellentétben a tűzelhalás nem azonos a meggy moníliás virág és hajtáselhalás kórokozójával? A tűzelhalás egy baktériumos betegség, ami csak az almatermésűeket fertőzi, míg a meggyvirág és a megyhajtás elhalásáért egy moníliás gombás betegség a felelős. Mi megtanítunk külön-külön védekezni ellenük.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy amikor az őszibarack levelein felfedezik a tüneteket, hogy torzulnak és pirosan elszíneződnek, akkor kezdenek el védekezni a tafrina ellen. Azonban ekkor sajnos már elkéstél. A fertőzés már hetekkel hamarabb végbement, csak a tünetek jelentkeznek később. Nehéz jól időzíteni a védekezést ez ellen a kórokozó ellen, de mi ebben is segítünk neked.

A levéltetvek gyorsan fel tudnak szaporodni, és a levelek, hajtások torzulását okozzák. Ráadásul sok levéltetű faj olyan kórokozóval fertőzi meg a növényeket, ami aztán nem gyógyítható. Mi a képzés során a levéltetvek megelőzésére koncentrálunk.

Kevesen tudják, de a babérmeggy levéllyukacsosodását okozó gomba széles gazdanövény körrel rendelkezik, és az összes csonthéjas növényt tudja fertőzni. Így az ilyen kertekben nemcsak a babérmeggynél kell védekezni a kórokozó ellen, hanem bármilyen más csonthéjas növény esetén is, például barack, szilva, cseresznye, mandula, stb.

Ahogy közeledik a tavasz, és elkezdesz tenni-venni a kertedben, észreveheted, hogy a koralberkenyéknek milyen foltos lett a levele. Ekkorra már jelentős fertőzések tudnak kialakulni, mivel a gombának a hűvös párás időjárás kedvez. Így általában már január-februárban elkezd fertőzni. Sokan teszik fel a kérdést nekünk, hogy ilyenkor mégis mivel lehet permetezni ellene? Erre is választ adunk a kurzusban.

Óriási pusztítást okozott ez a kártevő, miután megtelepedett Magyarországon. A legtöbben ki is vágták a puszpángbokraikat. Nem tudták elfogadni, hogy ezek a hernyók egyik napról a másikra tarra rágják a növényt. Ez azonban így nem igaz! Ahhoz, hogy ilyen gyors és nagymértékű kárt okozzanak, a hernyóknak teljesen ki kell fejlődniük. Ehhez viszont akár 2 hét is kellhet időjárástól függően. Ne mondj le a puszpángbokrokról! Van idő védekezni a kártevő ellen, de meg kell tanulni jól időzíteni a permetezéseket.

Használsz gyomirtókat és nem érted, miért nem volt eredményes a gyomirtás? Mit rontottál el? Netán a készítmény volt rossz? Apró trükkökkel és odafigyeléssel sokkal jobb eredményeket tudsz elérni ezen a területen. Kövesd a bejelentkezéseinket, és eláruljuk, mik ezek!

A szőlő peronoszpórát sokan összekeverik a szőlő lisztharmattal. Mind a két esetben szürkés képletek alakulnak ki a levél felületén, azonban a peronoszpóránál a levél alján jelentkezik ez a tünet, míg a lisztharmatnál a levél felső részén. A védekezés viszont teljesen különbözik a két kórokozónál, így végzetes lehet, ha összekevered őket. Mi megtanítunk felismerni a különbséget és hatékonyan védekezni ellenük.

BÓNUSZ a kurzus mellé: Tagja leszel Facebook közösségünknek

Miért a NövényDoki Növényvédelmi Programja?

Aktuális tudásanyag

Nem évekkel korábban felvett videókat fogsz nézni, hanem mindig aktuálisan elkészített bejelentkezéseket tartunk neked. Hiszen minden év más és más problémákat hoz.

Gyakorlatias tudás

Mi napi szinten kint vagyunk a kertekben, így hasznosítható tudást biztosítunk neked. Láthatod majd, hogy megosztjuk a saját tapasztalatainkat.

Növényorvosok által összeállítva

Képzett növényorvosok vagyunk, akik egyedülálló módon a házikerti növényvédelemre specializálódtak.

Facebook közösségi tagság

Ha elakadtál, fel tudod tenni kérdéseidet, amikre növényorvosaink válaszolnak.

Bármikor hozzáférhető

Amíg az előfizetésed tart, bármikor megnézheted, vagy visszanézheted a bejelentkezéseinket, amikor az időd engedi.

Folyamatosan frissülő tudásanyag

Friss rajzás megfigyeléseket osztunk meg veled. Ezenfelül az aktuális szerkivonások esetében is segítünk alternatívákat ajánlani neked.

A kurzus aktuális tartalomjegyzéke

 • 1. Tavaszi lemosó permetezés: minden, amit tudnod kell
 • 2. Virágfertőző monília vagy tűzelhalás? Így védekezz hatékonyan!
 • 3. Tafrinás levélfodrosodás: a hatékony megelőzés
 • 4. Babérmeggy és más csonthéjasok levéllyukacsosodása
 • 5. Koralberkenye entomospóriomos levélfoltosodása: így permetezz!
 • 6. Puszpángmoly első nemzedékének lárva rajzása: ne mondj le a puszpángbokorról!
 • 7. Gyomok a gyepben: számolj le velük!
 • 8. Szőlő peronoszpóra vagy lisztharmat? Ismerd fel a különbséget!

Védd meg növényeidet a tavaszi kórokozóktól, vagy egész évben!

Tavaszi Növényvédelmi Program! [ONLINE]

Fizetés egy összegben

30.000 Ft

Így egy év alatt 5.700 Ft-ot spórolsz és rengeteg tudással gyarapodsz

Szezonális előfizetés
(jelenleg tavaszi szezon)

11.900 Ft

Válaszd az éves előfizetést, hogy mindig felkészülten fogadd az aktuális kihívásokat!

Nyár

Atkák, pajzstetvek, boróka tarkadíszbogár, gyep gombás betegségei és gyomirtása. Erről és még sok minden másról is szó lesz.

Ősz

A diófák egészsége, szőlő gombás betegségei, őszi lemosó permetezés és felkészülés a télre. Ezek az őszi tananyag kiemelt témái.

Egy év elköteleződés? Nem sok ez?

A hatékony növényvédelem titka az egész éves felkészültség. Amit tavasszal felépítettél, nyáron és ősszel is fenn kell tartanod, hogy ne menjen kárba az erőfeszítés.

Íme még 5 érv, hogy miért tarts velünk egész évben:

Ennyi idő alatt térül meg a kurzus ára

A kurzus megtérülését két szemszögből is nézhetjük:

Garanciák

Nincs vesztenivalód

Szakmai garancia

A kurzust képzett növényorvosok állították össze.

Segítségnyújtási garancia

Ha elakadsz, bármikor felteheted a kérdéseidet a Facebook közösségnek, ahol növényorvosaink is válaszolnak.

Pénzügyi garancia

Amennyiben nem hasznos számodra a kurzus, 14 napig visszakérheted az árát.

Mi vár rám, miután fizettem?

A fizetés után hozzáférést kapsz a kurzushoz, aminek a linkjét kiküldjük neked. Havonta minimum kétszer tartunk bejelentkezést az éppen aktuális növényvédelmi problémákról, így mindig friss és naprakész információt kapsz növényorvosainktól. Emellet megkapod a zárt facebook csoportunk linkjét, ahova szintén csatlakozhatsz és megoszthatod a tapasztalataidat, kérdéseidet. 

Előtudsz fizetni a tavaszi/nyári/őszi szezonra, vagy akár egész évre is

Hasznos kérdések és válaszok a NövényDoki online kurzusával kapcsolatban

Az állandóan frissülő tananyagban a házikertekben fellelhető növényeken lesz a hangsúly. Ha van a kertedben gyep, babérmeggy, tuja, leyland, koralberkenye, fenyőfélék, rózsa, selyemakác vagy gyümölcsfák, akkor biztosan hasznos lesz számodra a kurzus.

Fontos tudni, hogy melyik hatóanyag mi ellen használható, és hogy a növényeid mire érzékenyek. Ennek tudatában kell elvégezni a permetezést.

Biztonságos, online bankkártyás fizetéssel tudsz fizetni.

A kurzushoz csak laptopra és internetre lesz szükséged. Fontos, hogy szeresd a növényeket és élvezd a kertedben eltöltött időt. Nem kötelező, de nem árt egy kis növényvédelmi ismeret. Ezen a linken megvásárolhatod a Bevezetés a növényvédelemhez c. videónkat, ami egy gyorstalpaló a témában.

A fizetés után hozzáférést kapsz a kurzushoz, és a fentlévő videókat már nézheted is. Utána folyamatosan frissül a kurzus, emiatt célszerű egész évre előfizetni.

A fizetés után hozzáférést kapsz a kurzushoz, amit az alábbi felületen érhetsz majd el: https://anovenydoki.hu/tanfolyamok/fiokom/

Rólunk

A NövényDoki csapat tagjai csakis egyetemi képesítéssel rendelkező, növényorvos alvállalkozók. Már egyetemi tanulmányaink során szembesültünk azzal, hogy a kertészmérnöki és a növényorvosi képzés elsiklik a házikerti növényvédelem felett. Pedig ezek a növények nagyon hozzá tudnak nőni az ember szívéhez, mivel sok kellemes emléket kapcsolhatunk hozzájuk, például a családi szüretelésről vagy a kertben töltött időről. Éppúgy lehet aggódni értük, mint egy tábla búzaföldért. 

Ezért fontosnak tartjuk, hogy a te kezedbe adjuk azt a tudást, ami a növényeid egészségnek és szépségének megőrzéséhez szükséges. Online tanfolyamunk során megismerkedhetsz az alábbiakkal:

 • A forgalomban lévő növényvédőszerek felhasználása, pontos kémiai összetétele, a környezetre kifejtett hatása, az előírások betartása,
 • A házikerti dísznövények, gyümölcsfák és a gyep kártevői és kórokozói,
 • Az adott év kihívásai, rajzási megfigyelések Magyarországon,
 • Mindezt évszakonként, folyamatosan frissülő tananyaggal és aktív Facebook közösségi támogatással.

A kurzust összeállította:

Ujvári Péter, diplomás növényorvos

Tulajdonosunk diplomája megszerzése után két, hazai szinten kiemelkedő gazdaboltban helyezkedett el, ahol a növényvédőszerek árusítása mellett szaktanácsadást is végzett. Eközben a házi kertekben fellelhető dísznövények kártevőit és kórokozóit sajátította el, leginkább külföldi szakirodalmakból. 2014-ben pedig megalakult a NövényDoki, ahol több növényorvos szakemberrel együtt végzünk szaktanácsadást, garanciális növényvédelmi és lemosó permetezéseket, gyomirtást és tápanyagutánpótlást, országosan több régióban. A tevékenységünk nemrég kertfenntartással is kiegészült.

Bizonytalan a tudásod és szeretnél egy gyorstalpalót a növényvédelemhez?

Neked ajánjuk az 1 órás ‘Bevezetés a növényvédelembe’ videónkat.

Bevezetés a növényvédelembe

5 videó, ami 1 óra 10 perces tudásanyagot ad neked

Ár: 4 990 Ft