Növényvédelmi szaktanácsadás. Kerti növényvédelem.
Növényvédelmi szaktanácsadás. Kerti növényvédelem. 36 30/699-5260 Növényvédelmi szaktanácsadás. Kerti növényvédelem.
Növényvédelmi szaktanácsadás. Kerti növényvédelem.

Fagyal

Télizöld fagyalfagyal Sűrű, mereven felálló ágrendszerű, 2-5m magasra megnövő cserje. Fényes sötétzöld levelei igen dekoratívak, amelyek az ágakon maradnak tavaszig, ezért is hívják télizöldnek. Erős hideg esetében a levelek megbarnulhatnak, viszont csak az új rügyek pattanásakor hullnak le. Általában sövénynek ültetik, mivel a nyírást jól tűri. Telepítésre kiválóan alkalmas tavasszal és ősszel. Virágai fehérek és illatosak, a termése kékesfekete. A víz- és talajigénye átlagos, viszont a fényre érzékenyebb. Napon és félárnyékban szépen fejlődik, árnyékban is megél, de ritka és megnyúlt lesz.  

 

KÁRTEVŐK:

fagyaltripsz Fagyaltripsz felnagyítva
fagyal_tripsz Fagyaltripsz kártétel

Fagyaltripsz (Dendrothrips ornatus) A fagyalon meleg száraz időben szaporodhat fel ez a kártevő. A megtámadott növények lombja a sok szívogatástól megszürkülnek és a levelek fonákán pedig, pontszerű ürülékcseppeket figyelhetünk meg. A fagyaltripsz igen apró kártevő, még az 1mm sem éri el. Megfigyeléséhez nagyító szükséges. A védekezést megfigyelésre alapozva végezzük el. A rovarok megjelenésére már tavasztól számítani lehet és felszívódó rovarölő szeres kezelés alkalmazzunk ellenük. A kezelés megismétlése szükséges lehet.

 

fagyal_levéltetű Fagyal-levéltetű

Fagyal-levéltetű (Myzus ligustri) A kártevőt szerintem mindenki felismeri. Tipikus levéltetű, ami főként a friss hajtásokon szívogatnak. Ennek hatására a levelek torzulnak, a fonákuk felé kanalasodnak. Elsődleges védekezési módszer a fagya nyírása. Ha ezt rendszeresen elvégezzük jelentősen visszaszorítjuk a populációt.  

 

 

 

  Keresse a NövényDokit!

  Ujvári Péter
  +36 30/607-5747
  Közép-Észak Pest

  Csönge Bálint
  +36 30/607-5747
  Közép-Dél Pest

  Verschnitzer Sándor
  +36-20/519-6628
  Közép-Dél Buda

  Pisák Levente
  +36 30/346-1358
  Közép-Észak Buda


  Vissza az előző oldalra

  A NövényDoki - Szaktanácsadás és professzionális növényvédelem