Növényvédelmi szaktanácsadás. Kerti növényvédelem. Növényvédelmi szaktanácsadás. Kerti növényvédelem.

Selyemakác

Ezeknek a leírásoknak a célja, hogy általánosságban megtalálják és felismerjék a különböző kártételeket. Pontos vegyszer neveket nem írunk ki, mert ahhoz folyamatosan frissíteni kellene az oldalt, a jogszabályok miatt.
Ha már megvan a károsító, a legközelebbi gazdaboltban tudnak majd segíteni, hogy aktuálisan milyen vegyszereket tudnak adni ellene.

Ha permetezésre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a NövényDokival.


selyemakácSelyemakác:

Közkedvelt ázsiai faj, ami nálunk akár 6 méter magasra is megnőhet. 

Fiatalon gyors, erőteljes növekedésű, viszont vigyázni kell vele, mert fagyérzékeny.

A lombja is dekoratív, amely laza, félárnyékot ad az alatta megpihenő elégedett tulajdonosoknak. Viszont főként a nyári elhúzódó virágzása miatt kedvelik.
A virágai rózsaszín-lilás színűek és pamacsszerű formában rendeződnek. Igazából a porzószálak elhelyezkedéséből kapják ezt a közkedvelt borzas formát.  


KÁRTEVŐK:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Selyemakác-levélbolha kártétele

Selyemakác-levélbolha (Acizzia jamatonica)

Mivel a selyemakác a távol keletről származik, szerencsére még nem követte sok kártevője. Eddig hazánkban csak a levélbolhát figyelték meg, mint kártevőjét, amit valószínűleg szaporítóanyaggal került be hozzánk.

Kártételükkel a levelek sárgulását, rosszabb esetben akár a hajtás elhalását is okozhatják. Másodlagos kártétele, amiről egyből felismerhető, hogy mézharmatot és viaszos váladékot termel, amivel a növénydíszítő értékét tovább csökkenti. Gyakran a mézharmaton megtelepszik a korompenész, amitől feketés színe lesz a ragacsos váladéknak. Ez a növény asszimilációját zavarhatja.

A károsítóra már rügyfakadástól lehet számítani, mivel a kifejlett alakok telelnek át. Ennek megfelelően az áttelelő nemzedék tojásaiból kikelő egyedeket nem szabad hagyni, felszaporodni.

Védekezésre felszívódó hatóanyagú rovarölőszeres kezelés szükséges. A kezelést a későbbiekben szükség szerint ismételni kell. Fontos a növények ellenőrzése, mivel ez a kártevő több nemzedékes, így az újabb betelepülésére számítanunk kell.

 

  Keresse a NövényDokit!

  Ujvári Péter
  +36 30/699-5260
  Közép-Észak Pest

  Csönge Bálint
  +36 30/607-5747
  Közép-Dél Pest

  Márialigeti Sebő
  +36-30/568-9835
  Közép-Dél Buda

  Pisák Levente
  +36 30/346-1358
  Észak Buda


  Kertfenntartás:

  Verschnitzer Sándor
  +36-20/519-6628
  Budapest és környéke

  Szaktanácsadás:

  Ujvári Péter
  szaktanacsadas@anovenydoki.hu
  On-line szaktanácsadás/Oktatás

  SümegiBence
  +36-30/503-3820
  Szántóföldi szaktanácsadás


  Vissza az előző oldalra

  A NövényDoki - Szaktanácsadás és professzionális növényvédelem