Orgona

Ezeknek a leírásoknak a célja, hogy általánosságban megtalálják és felismerjék a különbözõ kártételeket. Pontos vegyszer neveket nem írunk ki, mert ahhoz folyamatosan frissíteni kellene az oldalt, a jogszabályok miatt.
Ha már megvan a károsító, a legközelebbi gazdaboltban tudnak majd segíteni, hogy aktuálisan milyen vegyszereket tudnak adni ellene.

Ha permetezésre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a NövényDokival.


orgona

Orgona

Lombhullató cserje, ami általánosan 3-5 méterre is megnõhet. A kerti fajták fehértõl a sötét-liláig különbözõ színárnyalatokban megtalálható.
A virágzása április végétõl kezdõdik, ami igen közkedvelt az emberek és a rovarok számára is. Általánosan melegkedvelõ, szárazságtûrõ és fényigényes fajtáit szokták ültetni a kertekben.

Gondozásában, ami említésre méltó, hogy a tősarjait és az elnyílott virágait távolítsuk el.


KÓROKOZÓK:

Orgona-lisztharmat (Erysiphe syringae)

Orgona lisztharmat Orgona lisztharmat

Az orgona lisztharmat szinte minden kertben elõforduló betegség, ahol nem védekeznek ellene. A nyár második felében szokott megjelenni a levelek színén, ahol fehéres-szürkés lisztszerû bevonatot láthatunk.

A betegség korai lombhullást okozhat.

A kórokozó a rügyekben telel át, így a fertõzés visszaszorítható a rügyfakadás elõtti metszéssel is.
Ezen kívül az elsõ tünetek megjelenésétõl lehet védekezni lisztharmat elleni készítményekkel. Ha kénnel (kontakt hatóanyag) védekezünk, vigyázzunk, hogy 25°C felett perzselhet. Ilyenkor az esti órákban célszerû a kezelést elvégezni.
permetezés növényorvossal

Az oldalt a tartalomdesign.hu készítette.