Lemosó permetezés

Egy évben sok károsító tényező jelentkezhet a kertünkben. A kórokozóknál néhány példa: Tafrinától fodrosodó őszibarack fák, lisztharmatos-, szürkerothadásos növények. A kártevők is nagy egyedszámban fordultak elő. A szinte minden növényen megjelenő levéltetvek és pajzstetvek minden évben sok kertbarát nyugalmát zavarják meg.

 


A lemosó permetezés az elengedhetetlen lépések közé tartozik a kerttulajdonosok számára. Ha nem is tudjuk teljesen visszaszorítani a fertőzéseket, de jelentősen csökkenthetjük. Ha egy évben csak egyszer-kétszer (tavasz, ősz) szeretne permetezni, akkor mindenféleképpen ez legyen az. Sokan vannak, akik azért nem szeretnek és nem is permeteznek, mert óckodnak a kémiai vegyületektől. Szerencsére a lemosó permetezésekre használható szerek, természetes eredetűek (réz, kén, olaj), amik akár biotermesztésben is használhatóak.


 

A kijuttatás során fontos, hogy nagy lé mennyiséggel lemosás szerűen juttassák ki a készítményeket, hogy a hatóanyagok minden kis repedésbe bejuthassanak. A magasabb növények esetében célszerű benzinmotoros gépet, vagy háti nyomáspermetezők esetében hosszabbító szárat szerezni, hogy mindenhol elérhessük a növényt.

 

Használható hatóanyagok:

Réz: Általános kontakt hatóanyag a kórokozókkal szemben.

Kén: Lisztharmat ellen használható kontakt hatóanyag. Atkagyérítő hatása is van.

Olaj: Levéltetvek tojása és pajzstetvek ellen használható.

 

Lemosó permetezésekért keresse az Önhöz területileg legközelebb eső NövényDokit!

 

lemosó permetezés

Az oldalt a tartalomdesign.hu készítette.