Tápanyag utánpótlás

sikeres növényvédelemhez fontos, hogy növényeinket minél jobb kondícióban tartsuk. Emiatt nagyon fontos a helyes öntözés és folyamatos tápanyag utánpótlás.

 


A NövényDoki csapata erre is fel van készülve.


 

Nem csak a gyepnek, de a kertben található többi növénynek is szüksége van tápanyagra. Ha ez nem áll rendelkezésükre, legyengülnek és sínylődnek. Hogyha ez nem lenne elég probléma, a növények ezáltal fogékonyabbak lesznek bizonyos kártevőkre és kórokozókra.

Vannak olyan komplex szerves- és műtrágyák, amik az NPK (nitrogén + foszfor + kálium) mellett különböző mikroelemeket is tartalmaznak. Ezek a készítmények a növekedést- fejlődést-regenerálódást, valamint a stressz tűrést is javítják. Legjobb, ha hosszú hatástartamú, tehát hosszú lebomlási idejű komplex műtrágyát alkalmazunk. Ha magas kálium dózist juttatunk ki a növényekhez, vagy pázsithoz, az kiváló szárazságtűrést és ellenálló képességet kölcsönöz, ha viszont a nitrogén vagy foszfor mennyiség dominál a kiszórt műtrágyában, akkor a lombfelület vagy gyökértömeg növekedését serkentjük.

Nem mindegy, hogy mikor, milyen típusú műtrágyából mennyit juttatunk ki. Bízza ránk a feladatot!

 

Tápanyag utánpótlás növényeknek

Az oldalt a tartalomdesign.hu készítette.