Tavaszi hagymás virágok

Home » Tavaszi hagymás virágok
Vannak olyan virágok, amelyek tavasszal kihagyhatatlan elemei minden virágoskertnek, amelyek megjelenésükkel és színvilágukkal már akkor is a napsütés és a jó idő eljövetelét hirdetik, amikor az időjárás mindezt még nem feltétlenül adja meg nekünk. Az igazi tavaszi hangulathoz érdemes odafigyelni arra, hogy a tulipán, a nárcisz, kankalin, ibolya és társaik ne hiányozzanak a mi kertünkből se.

A legfontosabb, mint mindig, a tavasz hírnökeinél is az ültetés. A hagymákat még ősszel kell megfelelő módon elhelyezni a földben, lehetőleg olyan helyre, amelyről tudjuk, hogy a tavaszi hónapokban bőséges napfényben fürdik majd. Ilyenkor szükség van nem csak a gödrök kiásására, de a talaj javítására is. Lehetőleg hagymaültetőt használjunk ahhoz, hogy elhelyezzük a kisebb nagyobb hagymákat. Minél nagyobb egy hagyma, annál mélyebbre kerüljön – a legtöbb virágnak megfelel az 5-10 centi mélység is, de például a nagy hagymájú császárkorona akár 25-30 centiméter mélyre is kerülhet.

Ibolya

Ibolya

IbolyaA hagymások általában jól viselik a kicsit zordabb körülményeket is, de azért a szélsőséges időjárástól megfelelően óvni kell őket, hogy túléljenek. A meleg vagy hideg időjárást még általában jól tűrik, de a keményebb fagyok, nagy melegek kárt tehetnek bennük.

A tulipán és a nárcisz azok a tavaszi virágok, amelyek ilyenkor mindenkinek elsőre az eszébe jutnak. Kertünket élénk és változatos színkavalkáddal tölthetik meg, jókedvre derítve bárkit, aki rájuk néz. A tulipánnál figyelni kell arra, hogy miután megkezdte a virágzást, több gondozást igényel, napsütésre és több vízre van szüksége a megfelelő fejlődéshez. A nárciszoknak ellenben gyakorlatilag csak napsütésre van szükségük, és persze arra, hogy ne fagyjanak meg, locsolni akkor is bőven ráérünk, ha földjük már száraz.

Jácint virág

Jácint

A jácint nem csak megjelenésével tehet kedvünkre, de azzal is, hogy tavasszal kellemes illatával tölti

meg az egész kertet. Ők nem a napfényt, hanem a félárnyékos helyeket kedvelik, és bár a széllel szemben ellenállóak, sok víz kell nekik, és észben kell tartani, hogy nem állhatják a meleget.

Mindezek mellett számtalan más tavaszi hagymás virág közül válogathatunk, melyek a ház környékét igazi tavaszi oázissá varázsolhatják – a kankalin, repcsény, százszorszép is mind kiváló választásnak bizonyulnak.

 

Forrás: www.tiptopkert.hu

Az oldalt a tartalomdesign.hu készítette.